Arnhem,
07
juli
2016
|
14:00
Europe/Amsterdam

CCV Lab nieuwe naam voor Belgisch softwarebedrijf JForce

De Belgische software-ontwikkelaar JForce gaat verder onder de naam CCV Lab. JForce werd eind 2014 overgenomen door CCV Group B.V. in Arnhem (Nederland), één van de meest toonaangevende dienstverleners voor betaaloplossingen in Europa. Onder de naam CCV Lab BVBA worden de innovatie-activiteiten van CCV en JForce gebundeld en internationaal ingezet. CCV Lab zal zich toeleggen op de ontwikkeling van innovatieve e- en m-commerce concepten, om retailers, OV-bedrijven, parkeerbedrijven, hotels, restaurants en andere MKB-bedrijven te ondersteunen om succesvol te kunnen ondernemen. Ook voor communities zoals bijvoorbeeld stadscentra en winkelgebieden ontwikkelt CCV Lab nieuwe producten.

JForce werd 12 jaar geleden opgericht als consultancybedrijf, maar vanaf 2009 richt het bedrijf zich dankzij de uitgebreide kennis van het betalingsverkeer steeds meer op de ontwikkeling van applicaties voor online betalen en loyaliteitsprogramma’s. JForce heeft software-oplossingen ontwikkeld voor het verwerken van internetbetalingen en het afrekenen met klantkaarten en kortingscoupons.

In de Belgische vestigingen in Kortrijk en Hasselt werken zes gespecialiseerde teams met technische experts, die zich bezighouden met mobile development, PCI SaaS services, performance, security, payment en consultancy. Ook in Arnhem werken medewerkers van het CCV Lab. In Nederland en België werken in totaal ongeveer 35 medewerkers bij CCV Lab.

Dit jaar heeft CCV Lab de integratie van CCV Pay (een PSP-oplossing) in webshops gerealiseerd, die tijdens de Webwinkel Vakdagen in april werd geïntroduceerd. Daarnaast werkt CCV Lab aan de internationale ontwikkeling en uitrol van de community-oplossing, die bestaat uit een loyaliteitssysteem voor retail, horeca en vrijetijdsbesteding in een stad of regio. De oplossing is al in diverse steden in België in gebruik. In Nederland en Zwitserland worden momenteel de eerste pilots voorbereid.

Voor de werkgelegenheid en het management bij JForce heeft de integratie met CCV Lab positieve gevolgen. De samenwerking met CCV creëert voor het voormalige JForce extra groeikansen.